Πρόσφατες αγγελίες

Πωλείται Alinco DR610
(Πομποδέκτες / Αυτοκινήτου)

Πωλείται Alinco DR610
200,00 €
thessaloniki

Πωλειται ασυρματο μικροφωνο Shure GLX2 μαζι με τρίποδο stand
(Πωλείται / Διάφορα)

Πωλειται ασυρματο μικροφωνο Shure GLX2 μαζι με τρίποδο stand
350,00 €
Βαρη

ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ DUMMY LOAD 1KW ZETAGI
(Πωλείται / Αξεσουάρ)

ΤΕΧΝΙΚΟ   ΦΟΡΤΙΟ  DUMMY LOAD  1KW  ZETAGI
50,00 €
egio

Τι είναι τα ραδιοκύματα

Τα ραδιοκύματα είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα με συχνότητα από περίπου 3 kHz μέχρι 300 GHz. Τα μικροκύματα αποτελούν ένα υποσύνολο των ραδιοκυμάτων με συχνότητες που κυμαίνονται μεταξύ 300 ΜΗz και 3 GHz.

Τα ραδιοκύματα δημιουργούνται από την κίνηση ηλεκτρικών φορτίων επί των κεραιών και αναφέρονται και ως ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (ΡΣ), γιατί ακτινοβολούνται στο χώρο απομακρυνόμενα από την πηγή τους, δηλαδή την κεραία εκπομπής .

Τα ραδιοκύματα ανήκουν στην κατηγορία των μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών καθώς δεν είναι ικανά να διασπάσουν χημικούς δεσμούς ή να αποσπάσουν ηλεκτρόνια από άτομα, προκαλώντας ιοντισμό της ύλης όπως η ραδιενέργεια (ακτίνες X, ακτίνες γ). Σε αντίθεση με τον ιοντισμό, που είναι επικίνδυνος γιατί μπορεί να οδηγήσει σε αλλοιώσεις του γενετικού υλικού και να προκαλέσει επιβλαβή αποτελέσματα στην υγεία (όπως ο καρκίνος), η κυριότερη βιολογική επίδραση των ραδιοκυμάτων υπό ορισμένες συνθήκες είναι η αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών που εκτίθενται σε αυτά. Οι μέχρι σήμερα έρευνες δεν έχουν τεκμηριώσει μια αιτιοκρατική σχέση μεταξύ του τύπου αυτού της ακτινοβολίας και των επιβλαβών επιπτώσεων στην υγεία.

Είναι σημαντικό να γίνεται ο διαχωρισμός μεταξύ ιοντίζουσας και μη ιοντίζουσας ακτινοβολίας γιατί μόνο έτσι γίνονται αντιληπτοί οι πραγματικοί κίνδυνοι που ενδεχομένως προκαλεί η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Πηγή: ΕΕΤΤ

Please publish modules in offcanvas position.