Πρόσφατες αγγελίες

Πωλείται Alinco DR610
(Πομποδέκτες / Αυτοκινήτου)

Πωλείται Alinco DR610
200,00 €
thessaloniki

Πωλειται ασυρματο μικροφωνο Shure GLX2 μαζι με τρίποδο stand
(Πωλείται / Διάφορα)

Πωλειται ασυρματο μικροφωνο Shure GLX2 μαζι με τρίποδο stand
350,00 €
Βαρη

ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ DUMMY LOAD 1KW ZETAGI
(Πωλείται / Αξεσουάρ)

ΤΕΧΝΙΚΟ  ΦΟΡΤΙΟ DUMMY LOAD 1KW ZETAGI
50,00 €
egio

Ηλεκτρομαγνητικό πεδίο κεραίας

Η κεραία είναι μια διάταξη ειδικά σχεδιασμένη για να εκπέμπει ή/και να λαμβάνει ραδιοκύματα. Η ένταση του πεδίου που δημιουργεί μια κεραία ποικίλλει ανάλογα με:

 • τη συνολικά ακτινοβολούμενη ισχύ της κεραίας – υψηλότερη ισχύς δημιουργεί ισχυρότερα πεδία
   
 • την απόσταση από την κεραία – η ένταση του πεδίου μειώνεται ταχέως καθώς αυξάνει η απόσταση
   
 • το διάγραμμα ακτινοβολίας της κεραίας – στενές δέσμες προς συγκεκριμένη διεύθυνση αντιστοιχούν σε ισχυρότερη ακτινοβολία

 

Σχήμα: Μείωση της έντασης του ηλεκτρικού πεδίου με την αύξηση της απόστασης για κεραίες εκπομπής 1 και 10 kW. H κλίμακα του διαγράμματος είναι λογαριθμική.

Όπως και κάθε είδους ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, τα ραδιοκύματα υπακούουν στο νόμο της μεταβολής της ισχύος αντιστρόφως ανάλογα προς το τετράγωνο της απόστασης. Δηλαδή, η πυκνότητα ισχύος που προσπίπτει σε μία επιφάνεια και μετριέται σε watt/m2, σε απόσταση 100 μέτρων από την πηγή ακτινοβολίας, είναι μικρότερη κατά 10.000 φορές σε σχέση με την πυκνότητα ισχύος που δημιουργείται σε απόσταση 1 μέτρου από την πηγή.

Επίσης, τα ραδιοκύματα όταν συναντούν αντικείμενα (σκεδαστές) κατά τη διάδοσή τους ανακλώνται (σκεδάζονται) μερικώς ή ολικώς, απορροφούνται μερικώς ή ολικώς ή διαθλώνται από το σκεδαστή.

Πηγή: ΕΕΤΤ

Please publish modules in offcanvas position.